Julita Bator zmieniła nawyki żywieniowe Polaków. Pokazała, jak jeść bez chemii i nie zbankrutować. Ubiegłoroczna książka okazała się prawdziwym bestsellerem i sprzedała w nakładzie 50 000 egzemplarzy.
Teraz Autorka przedstawia nową książkę pełną prostych i praktycznych przepisów sprawdzonych na własnej rodzinie. Autorka myślała, że nie ma rady na choroby jej dzieci. Wystarczyła jednak zmiana sposobu żywienia. Teraz sama piecze bułki orkiszowe i przyrządza domowy jogurt bez chemicznych dodatków. Małymi krokami wprowadziła rewolucyjne zmiany i nie martwi się już antybiotykami ani wizytami u lekarzy. Odpowiadając napotrzeby czytelników, proponuje praktyczną książkę złożoną z 80 nowych przepisów na dania bez polepszaczy i sztucznych barwników.
Wszystkie przetestowane we własnej kuchni i sfotografowane przez męża Jakuba.
W książce znajdziesz proste i niedrogie pomysły na:
- własne pieczywo,
- drugie śniadanie do pracy i szkoły,
- nietypowe potrawy na przyjęcia dla dzieci,
- desery dla łasuchów,
- dania świąteczne.